Lees hier de laatste blog van Paramedische Praktijk Balkbrug uit Balkbrug

 • Kinderfysio Praktijk Balkbrug vertelt over osteopathie bij kinderen
  06/07/2023 0 Opmerkingen
  Praktijk Balkbrug vertelt over osteopathie bij kinderen

  Bij osteopathie wordt er gekeken naar de soepelheid en functionaliteit van alle weefsels van het lichaam. Door spieren, pezen en diepere weefsellagen hun flexibiliteit terug te geven, kunnen tal van klachten verholpen worden. De osteopaat helpt meer dan eens bij klachten waarvan de oorzaak moeilijk te bepalen is. Bij de Paramedische Praktijk Balkbrug kunt u ook terecht voor osteopathie bij kinderen.

  Lees meer
 • Haptonomie Haptonomie bij Paramedische Praktijk Balkbrug
  09/06/2023 0 Opmerkingen
  Haptonomie bij Paramedische Praktijk Balkbrug

  U wist al dat u bij de Paramedische Praktijk in Balkbrug terecht kunt voor fysiotherapie, osteopathie en manuele therapie. Maar wist u dat we ook haptonomie aanbieden in onze praktijk nabij Hardenberg? Deze behandelvorm richt zich op het voelen en kan helend werken bij spanningsklachten, slapeloosheid, depressie en een burn-out.

  Kan onze haptonoom in Balkbrug u helpen? Maak dan telefonisch een afspraak met de Paramedische Praktijk Balkbrug.

  Lees meer
 • Wanneer ga ik naar de fysiotherapeut en hoe kom ik daar?
  26/01/2022 0 Opmerkingen
  Wanneer ga ik naar de fysiotherapeut en hoe kom ik daar?

  In onze vorige blog kon u lezen wat een fysiotherapeut van Paramedische Praktijk Balkbrug precies doet en wat u kunt verwachten van een fysiotherapeutische behandeling. In deze blog leest u wanneer een fysiotherapeut u met uw klachten kan helpen en hoe u bij de fysiotherapeut terecht komt.

  Een fysiotherapeut helpt bij klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat of die te maken hebben met het aannemen van een bepaalde houding. Klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben, zoals een (sport)blessure of spanningen maar ook een (neurologische) aandoening of een ontsteking van bijvoorbeeld een slijmbeurs. Vaak zal de fysiotherapeut u kunnen helpen bij het verhelpen of verminderen van de klachten, maar dit is niet altijd het geval.

  Lees meer
 • Fysiotherapie Wat doet een fysiotherapeut nou precies?
  30/08/2021 0 Opmerkingen
  Wat doet een fysiotherapeut nou precies?

  Iedereen kent wel iemand die naar de fysiotherapeut is geweest. En dat fysiotherapie met lichamelijke klachten te maken heeft weet u ongetwijfeld ook wel. Maar wat doet een fysio nou eigenlijk precies en met welke klachten gaat u naar de fysiotherapeut? Paramedische Praktijk Balkbrug geeft daar in deze blog antwoord op.

  Lees meer
 • Manuele therapie Manuele fysiotherapie in vergelijking met andere vormen van therapie
  28/07/2021 0 Opmerkingen
  Manuele fysiotherapie in vergelijking met andere vormen van therapie

  Heeft u moeite met of pijn bij het bewegen, en denkt u eraan naar de fysiotherapeut te gaan? Het kan lastig zijn om te weten welke vorm van therapie het meest geschikt voor u is. Paramedische Praktijk Balkbrug in de gemeente Hardenberg geeft u graag meer informatie over manuele fysiotherapie en de verschillen met reguliere fysiotherapie en osteopathie. Lees snel verder!

  Lees meer
 • Bekkenproblemen Fysiotherapie bij bekkenproblemen
  13/04/2021 0 Opmerkingen
  Fysiotherapie bij bekkenproblemen

  Heeft u last van uw bekken? Dan bent u absoluut de enige niet. Bekkenbodemklachten, zoals incontinentie, verzakking en pijn in het bekken, komen veel voor en kunnen in de meeste gevallen goed behandeld worden met fysiotherapie. Paramedische Praktijk Balkbrug vertelt u graag meer over de klachten die tekenen zijn van bekkenbodemproblemen en wat u van een behandeling bij de bekkenfysiotherapeut kunt verwachten.

  Lees meer
 • Manuele fysiotherapie in vergelijking met andere vormen van therapie
  08/09/2020 0 Opmerkingen
  Manuele fysiotherapie in vergelijking met andere vormen van therapie

  Heeft u moeite met of pijn bij het bewegen, en denkt u eraan naar de fysiotherapeut te gaan? Het kan lastig zijn om te weten welke vorm van therapie het meest geschikt voor u is. Paramedische Praktijk Balkbrug in de gemeente Hardenberg geeft u graag meer informatie over manuele fysiotherapie en de verschillen met reguliere fysiotherapie en osteopathie. Lees snel verder!

  Lees meer
 • Osteopathie Breng de balans terug in uw lichaam met osteopathie
  20/12/2019 0 Opmerkingen
  Breng de balans terug in uw lichaam met osteopathie

  Osteopathie is een manuele behandelvorm, waarbij het lichaam als een functionele eenheid behandeld wordt. Door (delen van) uw lichaam in beweging te brengen, stimuleert de osteopaat het natuurlijke genezingsvermogen van uw lichaam. Dit kan uiteenlopende klachten verhelpen en herstelt uw natuurlijke lichaamsfuncties. Wij leggen u graag uit hoe een behandeling bij de osteopaat verloopt en wanneer osteopathie uitkomst kan bieden voor uw klachten.

  Lees meer
 • Parkinson is te beïnvloeden met osteopathie
  05/12/2019 0 Opmerkingen
  Parkinson is te beïnvloeden met osteopathie

  Auteur: Erna Ekkelkamp

  Correspondentie: Secretariaat NVO
  E-mail: redactie@osteopathie.nl


  Parkinson is niet te genezen. Tenminste, niet volgens de reguliere geneeskunde. Zo dacht de Balkbrugse osteopaat Gerrit Reinders er ook jarenlang over. Totdat hij, geïnspireerd door een artikel over Janice Walton-Hadlock waarin zij aantoont Parkinsonpatiënten wel degelijk van hun klachten af te kunnen helpen, de door haar beproefde methode zelf uitprobeerde op één van zijn patiënten.

  Leven is leren en dat geldt zeker voor zijn vak, vindt Reinders. Nadat hij eind jaren 70 afstudeerde als fysiotherapeut, specialiseerde hij zich al in de manuele therapie. Een mooi systeem, maar heel mechanisch, vond hij. "lk miste het psycho-emotionele deel en voelde dat ik daarin tekortschoot in de behandeling van mijn patiënten. Daarom verdiepte ik me vervolgens in de haptonomie. Nu had ik kennis van het mechanische en het psycho-emotionele, maar ik miste een stuk dat die twee zaken met elkaar zou verbinden. Dat vond ik in de osteopathie."

  Lees meer