Osteopathie

Breng de balans terug in uw lichaam met osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelvorm, waarbij het lichaam als een functionele eenheid behandeld wordt. Door (delen van) uw lichaam in beweging te brengen, stimuleert de osteopaat het natuurlijke genezingsvermogen van uw lichaam. Dit kan uiteenlopende klachten verhelpen en herstelt uw natuurlijke lichaamsfuncties. Wij leggen u graag uit hoe een behandeling bij de osteopaat verloopt en wanneer osteopathie uitkomst kan bieden voor uw klachten.

Wat doet een osteopaat?

De osteopaat bekijkt eerst de bewegingsbeperkingen in uw lichaam en onderzoekt aan de hand daarvan wat de oorzaak van uw klachten is. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de verschillende delen van uw lichaam en uw geest allemaal met elkaar in verbinding staan. Blokkades in uw lichaam zorgen ervoor dat niet alle lichaamsdelen goed doorbloed worden, met als gevolg dat bouw- en afvalstoffen minder goed aan- en afgevoerd kunnen worden. Dit leidt tot minder beweeglijkheid en diverse klachten.

De osteopaat behandelt u door met manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties de blokkades in uw weefsels te verwijderen. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van apparatuur of medicatie. Uw lichaam wordt zo weer in staat gesteld om zelf te genezen. Het kan even duren voordat uw lichaam op de behandeling reageert. Daarom worden behandelingen meestal wekelijks uitgevoerd. U begint gewoonlijk na ongeveer 3 tot 4 behandelingen resultaten te zien.

Wanneer bezoekt u een osteopaat?
Veel mensen denken dat osteopathie vooral geschikt is om rug- en nekpijn te verhelpen, maar er zijn veel meer lichamelijke klachten waarmee de osteopaat u kan helpen. Volgens de visie van osteopathie beinvloedt het bewegingsapparaat uw gehele lichaam. De osteopaat behandelt dus niet alleen uw specifieke klacht, maar uw hele lichaam. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de oorzaak van uw klacht in een ander deel van uw lichaam ligt dan waar u de symptomen ervaart. Osteopathie wordt vaak gezien als een alternatieve geneeswijze, maar kan beter worden gezien als een aanvulling op de reguliere geneeskunde.

Met de volgende klachten kunt u bijvoorbeeld terecht bij de osteopaat van Paramedische Praktijk Balkbrug in de gemeente Hardenberg:


 • Pijn of beperkte beweeglijkheid in uw rug, nek, bekken of andere gewrichten
 • Hoofdpijn, inclusief migraine
 • Sportblessures
 • Maag- of darmklachten
 • Whiplash
 • Chronische bijholte- of oorontsteking
 • RSI
 • Blijvende pijn na operaties
 • Vochtophoping of oedeem
 • Incontinentie
 • Chronische vermoeidheid en slaapproblemen
 • Menstruatie- of zwangerschapsklachten

Osteopathie is een milde behandelwijze en is daardoor ook geschikt om kinderen en zelfs baby’s te behandelen. De osteopaat kan uw kind onder meer helpen bij klachten als houdingsafwijkingen, darmkrampen, overmatig huilen, ontwikkelingsproblemen en slecht slapen.

Wilt u meer weten of meteen een afspraak maken voor een behandeling? Neem dan contact op met de Paramedische Praktijk Balkbrug in de gemeente Hardenberg.
0
Feed

Schrijf een reactie