Haptonomie bij Paramedische Praktijk Balkbrug

Neem direct contact op

Als de balans tussen voelen, denken en doen verstoord is, kan haptonomie u helpen om weer in contact met uzelf te komen.

Wanneer naar de haptonoom?

Bij haptonomie staat de aanraking tussen een therapeut en cliënt centraal. Haptonomie wordt ook wel de leer van het aanraken en voelen genoemd.
Soms is de balans tussen voelen, denken en doen verstoord. Dit levert blokkades op die soms zelfs voelbaar zijn. Denk maar eens aan een knoop in de maag of hoofdpijn door een te zware last op de schouders. Door respectvolle aanraking kunt u weer in contact komen met de gevoelens die in het lichaam opgeslagen zijn. De aanraking helpt u om uw voelende vermogens te ontwikkelen, zodat er beter omgegaan kan worden met de klachten.

Voor wie is haptonomie geschikt?
Haptonomie kan op verschillende terreinen baat bieden. Bijvoorbeeld bij chronische pijn, bij relationele problemen, bij vermoeidheid, maar ook bij hyperventilatie, depressies en traumatische ervaringen. Het is een therapie die gericht is op het terugvinden van de eigen kracht en het weer in contact komen met uzelf.

Vergoeding van haptonomie

Haptonomie wordt door de meeste verzekeringen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, Raadpleeg altijd eerst uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Fysiotherapie nodig? Bel direct!