Osteopathie bij Paramedische Praktijk Balkbrug

Contact opnemen

Uw lichaam bezit een natuurlijk vermogen om gezondheidsproblemen op te lossen. Is dit vermogen verstoord, dan kan zich dit uiten in klachten van onder andere het bewegingsapparaat. Bij Paramedische Praktijk Balkbrug brengen we de balans terug in uw lichaam.

Wanneer naar de osteopaat?

Osteopathie ('osteo' betekent bot en 'pathos' ziekte) is een
behandelwijze waarbij, door middel van een bredere kijk op gezondheid, functieproblemen zoals blessures met de hand worden behandeld. Hierbij wordt uitgegaan van het natuurlijk vermogen van het lichaam om gezondheidsproblemen te voorkomen of op te lossen. Het lichaam is constant in beweging, bewust maar ook onbewust. Het hele lichaam is door middel van bindweefsel, zenuwen en bloedvaten met elkaar verbonden. Soms raakt het natuurlijk vermogen uit balans door een ongeval, door ziekte, stress of door een veranderde levensstijl waardoor dit lokaal of op andere plaatsen in het lichaam klachten kan geven. Er moet dan een ‘handje’ geholpen worden om het evenwicht weer terug te krijgen. De osteopaat stimuleert door verschillende bewegingen het herstelvermogen.

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is geschikt voor alle leeftijden en kan als behandeling worden ingezet bij rug- en nekpijn, (sport)blessures en hoofdpijnklachten, maar ook bij functionele buikklachten – klachten die geen gevolg zijn van een ziekte – en bij klachten als gevolg van een zwangerschap, zoals bekkeninstabiliteit en harde buiken. Daarnaast kan osteopathie helpen bij baby’s die veel huilen, slecht drinken of een voorkeurshouding ontwikkelen.

Publicaties en links

Graag deel ik mijn publicatie 'Parkinson is te beïnvloeden' in het blad 'De Osteopaat' jaar 2009 nummer 4.


Ook deel ik graag de links van mijn andere website en het platform 'De Fysiotherapeut', waarbij ik aangesloten ben.

Vergoeding van osteopathie

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijzen of beweegzorg vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is het verplichte eigen risico niet van toepassing. Het gekozen aanvullende pakket bepaalt de hoogte van de vergoeding.

Osteopaat nodig? Bel direct!

Contactgegevens

Paramedische Praktijk Balkbrug

 Hoogeveenseweg 3
7707 CG Balkbrug


 0523 - 65 69 95

 reindersg@planet.nl

Openingstijden

Afspraak maken:

U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 09:30 en 10:00 uur een afspraak maken door te bellen naar 0523 - 65 69 95.